Riccardo Daniel: En framgångssaga

För kännare av Formel 1 Australian förare nummer 1 och en del nationalhjälte för säker under en lång tid kommer att vara Mark Webber. Även Mark småningom inte lyckas vinna åtminstone en mästerskapstitel, han avundsvärd stabilitet behagade sina fans att komma på pallen, och ibland vann Grand Prix.

En annan Australian pilot i F1 - Daniel Riccardo - men det kan inte skryta med så många utmärkelser som sin berömda landsman, men hans tävlingskarriär i full gång, vilket innebär att det beror helt på attityden hos ryttaren. Ironiskt nog var det ersattes av Daniel Mark Webber i laget Red Bull, när den senare bestämde sig för att samarbeta med professionell idrott.

Presentationer på amatörnivå

Den första tävlingen bilar, som satt bakom ratten i Riccardo Daniel, blev en regelbunden kort. Redan nio år gammal pojke körde i en cirkel med sina kamrater, och sedan insåg att höghastighetståg spår - det är hans kall.

Vid sexton, tog Daniel del i den lokala Formel Ford mästerskapet, men inte i något av de tre raserna inte har möjlighet att tjäna poäng. Trots detta Australian vann rätt att tala i den asiatiska Formel BMW Championship, där han gjorde sin första seger i motorsport. Totalt för mästerskapet, Daniel Ricciardo tjänat 231 poäng och trea bland alla förare. Ytterligare två säsonger tillbringade i den australiensiska Formel Renault, där han försvarade RP Motorsport-teamet färger. Förresten, i denna serie av tävlingar tillsammans Riccardo lotsade annan framtida medlem av F1 - Finn Valtteri Bottas.

Formel 3

Under 2008 tog Riccardo Daniel Carlin Motorsport laget inbjudan och flyttade till den brittiska Formel 3. Australian ganska framgångsrikt debuterade på kretsen i Nürnberg, vann finalen på sjätte plats. Sedan följde en serie av slutliga pallen, så att piloten Carlin vann mästerskapet med en 89-punkts fördel över den närmaste konkurrent. Eftersom dagarna om föreställningar i mästerskapet i en annan Australian, David Brebema, Riccardo Daniel han blev den första representanten för den gröna kontinenten, som vann titeln.

Formel 1

Den främsta ras mästerskapet, bjöd Daniel Christian Horner - Red Bull Racing teamchef. Riccardo först med en annan debutant fungerat som testpiloter, men efter den framgångsrika prestanda australiska rider hos barnet Toro Rosso, erbjöds han en permanent plats som pilot RBR, som ersätter team av hans landsman Mark Webber. Det är anmärkningsvärt att efter denna ombildning bland de högsta förare i F1 har blivit just Daniel Riccardo. Australian Höjd - 180 cm.

Star №1 i laget på den tiden, var naturligtvis den tyska föraren Sebastian Vettel, men den australiska debut skulle kunna kallas framgångsrik. Han blev omedelbart den andra på ett hem Grand Prix, trots den ofullkomliga tekniskt bilen prov 2014 år. I allmänhet, Ricardo bringade övertygande debutsäsong i RBR, gjorde tre segrar och sju gånger på pallen. Som ett resultat - tredje plats i mästerskapet och en hel del positiva recensioner från ansedda avtoizdany. I mästerskapet 2015 Australian ryttare dök upp med en ny lagkamrat (Russian Daniil Kvyat) och som en del av går igenom svåra tider Red Bull tog åttonde final plats. Ett år senare, i 2016 mästerskapet, var den australiska kunna upprepa sitt bästa prestation, och ta tredje plats i säsongen. Det är anmärkningsvärt att i detta mästerskap Ricardo endast en gång upp ovanför huvudet vinnaren av VM Grand Prix.