Alex Mickle, ukrainska fotbollsspelare: biografi, familj, idrottskarriär

Alex Mickle - känd sovjetiska och ukrainska fotboll. Han spelade för Sovjetunionen landslaget. De mest populära görs i Kiev "Dynamo". Efter avslutad idrottskarriär vände han sig till coaching. Under de senaste två åren som chef för landslaget i Ukraina.

Tidigt i sin karriär

Alex Mickle född i Kiev 30 mars, 1963. Sedan barndomen kände jag lust att engagera sig i idrott, speciellt inom fotbollen. När närmade ålder, inskrivna i junior Idrottsskolan. Liksom alla pojkar Kiev, drömt om att spela för den lokala "Dynamo" (Kiev), Alexei och en dröm.

Advocate för ungdomslaget startade 1973. Alex Mickle. Fotbollsspelare spelade som mittfältare. Från 10 till 18 år gammal spelare spelade för juniorlag i olika år, ständigt vara på pennan från funktionärer vuxna "Dynamo". År 1981 blev han slutligen medgav till spel för det första laget.

I Kiev "Dynamo"

I hans debutsäsong i hemstaden club gjorde Mickle omedelbart sin debut i Premier League. Men ofta på fältet inte visas - tävlingen var oöverkomliga. Laget var en av ledarna för säsongen och som ett resultat, vann 22 segrar på 34 matcher, har utfärdat en seger i mästerskapet i Sovjetunionen. Närmaste förföljare - Moskva "Spartak" - kvar av 7 poäng. Detta är trots det faktum att vid tidpunkten för segern fick bara två poäng.

1982, för att upprepa framgången var inte möjligt, även om "Dynamo" (Kiev) var återigen nära till mästerskapet. I den sista omgången slog Kiev besöker Yerevan "Ararat" med poängen 3: 2. Ödet för de guldmedaljer i spelet berodde på Moskva "Spartak", säkra tredje plats, med Minsk "Dynamo", som kämpade för mästerskapet. I en match med många mål vitryssar vann 4: 3.

1983 Alex Mickle - redan en fullfjädrad spelare i grundstrukturen, men laget har saker inte lägga upp liksom. Triumf som säsongen blev en annan ukrainsk klubb - Dnepropetrovsk "Dnepr", vann mästerskapet. En "vit-blå" bara tog 7: e plats.

Again mästare

Återgå till den tidigare nivån i Kiev, som leds av Mickle, misslyckades 1985. Säkra spel hela säsongen - och en annan mästerskap. Moskva "Spartak" ligger bakom med 2 poäng. Följande år, "Dinamo" igen blev favoriter och champions endast tack vare den dåvarande gränsen för dragningen. Enligt resultaten av säsongen i Kiev och Moskva "Dynamo" var lika poäng. Och vem som helst - till 11. Men moskoviterna är berövade en punkt, och ukrainare - inte. Det faktum att reglerna var ett undantag - om under en match två eller flera spelare kallades till landslaget, då spelet är oavgjort gräns inte läcker. Alex Mickle spelade för människorna i Kiev fram till 1990. Det var då han kunde vinna med laget fjärde guld Sovjetunionen mästerskap. Totalt för laget tillbringade han 137 matcher och gjorde 39 mål.

jobb i Europa

Efter kollapsen av Sovjetunionen, många spelare väljer att prova lyckan i utländska klubbar. Mickle Alexei Alexandrovich var inget undantag och gick för att spela i Italien. Ukrainska mittfältaren blir en spelare "Sampdoria" från Genoa för att vinna förra säsongens italienska cupen. Därför, med en ny klubb, agerar han omedelbart i EM. I den första omgången, hittade italienarna den tyska "Kaiserslautern" och förlorar bort 0: 1. Retur match hålls under diktamen av klubben Mickle. Poäng 2: 0 gav tillgång till nästa steg.

I 1/8 slutlig av "Sampdoria" lätt klarar det grekiska "Olympiakos" (1: 0, 3: 1). I kampen för semifinalerna på en fest plötsligt förlorar polska "Legia" 0: 1. I den andra delen av Genua hade många möjligheter att förbättra situationen, men spelet slutade oavgjort - 2: 2.

tiden i fallet med Italien mästerskapet på "Sampdoria" gick bra. Trots hemmaförlust mot direkta konkurrenter i kampen om medaljerna "Genua" och "Torino" (med samma poäng 1: 2), laget tryggt förde ärendet till sin första seger i serien "A". Formidable "Milan" och "Inter" bakom 5 poäng. Mittfältare Mickle, vars biografi fick en annan mästerskap, gjorde ett betydande bidrag till den totala framgången. Han spelade 24 matcher och gjorde tre mål.

Albion

Trots framgångarna, efter slutet av säsongen Mickle flyttade till mästerskapet av Skottland. Han fick en inbjudan från en av ledarna - "Glasgow Rangers" -kommandot. I hans första säsong på den nya klubben ukrainska mittfältaren sätter slags rekord. Han är tredje året i rad blir en mästare, och landet med alla olika.

Scottish Cup seger var förmodligen det enklaste. "Rangers förbi den närmaste förföljare, den" Heart of Midlothian "av 9 poäng. Samtidigt under säsongen gjorde 101 mål.

Totalt ukrainska tillbringade fem säsonger i Skottland, vinna fem ligatitlar. År 1993 "Aberdeen" förlorade 9 poäng, och nästa år - bara 3. Kampen var hård. År 1995 var det andra "Mother" bakom med 15 poäng. Under det senaste året föreställningar Mickle i Skottland kamp, ​​"Rangers" införde "Celtic", medgav vid målgång 4 poäng.

skottar i Champions League

I huvud EM-turnering i den gamla världen Mickle redan spelat med Kiev "Dynamo". Men resultatet av en skotsk mästare var helt annorlunda. I 1992/1993 säsongen, "Rangers första knackade den danska" Lyngby "(1: 0, 2: 0), och sedan engelska" Leeds "(2: 1, 2: 1) och var i gruppspelet. Rivals var franska "OS", Belgiskt "Brugge" och Rysslands CSKA Moskva. Skottarna har aldrig förlorat, men fyra drar inte tillåter dem att ta första plats. Din sista chans, de förlorade i den sista omgången, spela hem oavgjort med CSKA Moscow 0: 0. Den sista gick till franska "Marseille".

Under åren 1993/1994 gick laget på scenen av 1/16, i en bitter kamp efter att ha förlorat den bulgariska "Levski" bara på grund av antalet gjorda mål i borta match (3: 2, 1: 2). 1994 systemet för dragningen av turneringen förändrats. I gruppspelet, 16 lag kom att spela. Emellertid skottar inte kvalificera sig, vilket gav grekiska AEKu (0: 2 och 0: 1). I sin sista säsong spelar för "Rangers" Mickle med laget gjorde det till gruppspelet, slog Cypern "Anorthosis" (1: 0, 0: 0). Gruppen var att träffa Dortmund "Dortmund", den italienska "Juventus" och rumänska "Steaua". Som har två förkrossande nederlag av italienarna (0: 4 och 1: 4), skottarna förlorade chans att nå grupperna. Vann inte en enda seger, rankad de finns kvar. Mickle spelat så småningom för "Rangers" 110 matcher och gjorde 20 mål. År 1996 avslutade han sin karriär i professionell fotboll i 33 år.

I USSR laget

Den största framgången i landslaget har uppnått Mickle, spelar för Sovjetunionen. År 1988 gick han till de olympiska spelen i Seoul.

I den första matchen av den sovjetiska laget spelade en mållös match med värdarna. I matchen mot argentinarna igenom till 7: e minut öppnades Igor Dobrovolsky, och 22 minuter Mickle fördubblat fördel. För en fjärdedel av en timme före slutet av spelet Alfaro spelat en boll, men sydamerikaner har inte uppnått mer. I den sista matchen mot amerikanerna och gjorde Mickle gjorde två mål. Först öppnade han poäng i de första tio minuter och 48 minuter, ställ 4: 0 på resultattavlan. Men en sådan övertygande seger kunde inte förrän i slutet av mötet amerikanerna har spelat två bollar. Men Sovjetunionen fortfarande kom ut ur gruppen från den första platsen.

I 1/4 finaler i den australiska landslaget besegrades 3: 0. Och återigen utmärkte Dobrowolski har insett två påföljder, och Mickle. Semifinalen mot italienarna var inte så lätt. Ställningen var endast öppen för 50 minuter, och gjorde det Virdis. Att göra mål tillbaka bollen Dobrovolsky förvaltade 10 minuter före slutet av normal tid, svarvning spelet i över-tiden. Ytterligare en halvtimme började sovjetiska spelare framgångsrikt - redan vid 92 minuter in i Arminas Narbekovas sitt lag i ledningen, men på 106: e Mickle gav ställningen 3: 1. Men efter ett par minuter Carnevale spelat en boll, sätta slutresultatet 3: 2 till förmån för Sovjetunionen.

I den sista matchen av de sovjetiska spelarna konfronterade brasilian, och återigen var tvungen att ta igen efter Romario mål i första halvlek. I mitten av den andra Dobrovolsky straff utjämnas. Den avgörande målet i extra tid gjorde Yuri Savitchev. Mickle gjorde 5 mål i turneringen.

Life

Hans blivande fru träffades i en ungdom Alex Mickle. fotboll familj bildat en allians med Inna, som han träffade när de var 13 år gammal. Efter 6 år, de officiellt gifta. Ett år senare hade de en förstfödda - Alex. Son en gång var engagerad i fotboll, men i slutändan bestämde sig för att välja en annan väg. År 2004 Mickle andra barn föddes - han kallades Matthew.

Under vann sin livstid idrottsman inte bara sport troféer och medaljer. Har Alex Mickle statliga utmärkelser. Från 2004 till 2016 var han presenteras med tre grader av ukrainska order "för Merit", och 1989 - Order of Friendship av Peoples.

På coaching positionen

Under 2012 Mickle -. Coach av FC "Dynamo" (Kiev ") Första han hjälpte Oleg Blokhin och sedan utsågs sportchef med ungdomslag i Ukraina tog silver i EM kunde inte slå det enda laget i Nederländerna i finalen ...

2008 blev han en mentor till landslaget. Debut matchen blev vänligt med Cypern, som slutade oavgjort - 1: 1. Mickle tvungen att kvalificera sig för VM. Laget började med en tung seger över Vitryssland, det enda målet Shevchenko gjorde straffskytt. Detta följdes av en mer övertygande seger över Kazakstan (3: 1) och med noll oavgjort Croat. Under våren 2009 var det besegrades i "Wembley" från den brittiska 1: 2, med det vinnande mål som görs grundare av fotboll i 5 minuter före slutet av mötet. I juni kunde ukrainarna inte hålla den vinnande poängen i gäst matchen mot kroaterna - 2: 2. Bland feltändningar av val - en mållös match i Minsk. I vann näst sista omgången Mickle hemmalaget en historisk seger över engelsmännen, det enda målet i första halvlek gjorde Nazarenko. För britterna, dessa var den enda förlusten av poäng, de tryggt vann första plats, och ukrainarna gick till play-offs.

har utmanarna fick grekerna. Matchen i Aten slutade i en mållös match, och i den andra matchen Salpingidis gjorde det enda målet halvvägs genom den första halvan. Mickle för denna match var den sista som huvudtränare. Han arbetar för närvarande i systemet i Kiev "Dynamo".